ПРОЕКТ „ДОСТЪП ДО МОДЕРНО ОБРАЗОВАНИЕ“: МЕТЛАЙФ ЮРЪП Д.А.К.-КЛОН БЪЛГАРИЯ

МетЛайф България и Фондация МетЛайф в първата фаза от проекта предприе инициатива, за подпомагане на училища и ученици, за които в условията на извънредно положение дистанционното обучение се оказа невъзможно поради липса на компютърна и комуникационна техника. МетЛайф задели над 12 000 лв. за закупуване на оборудване в помощ на образователния процес, за да имат повече деца безпрепятствен достъп до него.

Във втората фаза от проекта 80 ученика и техните семейства намиращи се в тежко финансово положение бяха подпомогнати в стремежа си към образование. Чрез доброволни дарения от Служители и Застрахователни консултанти на МетЛайф България бяха закупени и оборудвани с учебни пособия 80 училищни раници. Раниците бяха дарени на 80 ученика от прогимназиален курс в 4 училища в София, Варна, Враца и Пазарджик.

Целта на проекта е да подпомогне учители и ученици и техните семейства в образователният процес, като им осигури техническо оборудване. В случаите на необходимост от дистанционно обучение, устройствата ще бъдат предоставяни за ползване на деца, които не разполагат с такива и по тази причина остават изолирани от учебния процес.

Подпомагането и поощряването на образованието винаги са били във фокуса на внимание на МетЛайф и служителите на компанията. Целта на доброволната дарителска акция бе да намали ефекта на финансовите трудности за семействата на учениците. Да им помогне да започнат новата учебна година, да ги подкрепи и окуражи да се учат и развиват.

Нашите дейности

Средствата във първа фаза бяха осигурени от Фондация МетЛайф, а за идентифицирането на училищата, анализа на техните нужди и осигуряването на оборудването се погрижиха Джуниър Ачийвмънт България.

Във втората фаза с помощта на училищата и учителите бяха идентифицирани нуждаещите се ученици, както и пособията, които биха били от най-голяма полза. Пакетите включващи висок клас раница и ученически пособия бяха дефинирани. Инициативата беше анонсирана чрез вътрешните канали за комуникация на МетЛайф и раниците бяха връчени на учениците непосредствено преди началото на учебната година

 

Вижте повече в прикачения файл!

Начало