ЗД Евроинс: Подготовка и участие на деца със синдром на Даун на Световно първенство по лека атлетика за деца със синдром на Даун в гр. Нимбурк, Република Чехия юни 2022

ЗД Евроинс АД: Мисията на нашата компания е да помагаме за здравето, развитието и образованието на  българските деца.  Каузата, която прегърнахме  в началото на годината  заедно с „Федерация Адаптирана Физическа Активност БЪЛГАРИЯ”/ ФАФА/, има за цел да подпомага  физическото и психическо здраве на деца  със синдром на Даун,  и с различна степен на физически увреждания.


Дейности и резултати: 

На Световното  първенство  по лека атлетика за деца със синдром на Даун в гр. Нимбурк участие взеха  пет български деца, като едно от тях спечели бронзов   медал на 400 м гладко бягане в много силна конкуренция.  Радена, която е част от отбора на „Федерацията за адаптирана физическа активност”,  влезе в топ 5 в света и в дисциплината триатлон, която включва 100 м гладко бягане, дълъг скок и тласкане на гюле.

Дни по-рано възпитаници на „Федерацията за адаптирана физическа активност”  спечелиха  медали и от Европейските игри Emil Open в Бърно, Република Чехия. Там българският отбор от 12 състезатели завоюва общо 15 медала.

 

Вижте повече за проекта в прикачения документ в pdf формат!

 

*Снимката е от ФБ страницата на FAPA Bulgaria.  

Начало