Победителите в конкурса „Застрахователи за обществото 2024“ получиха отличията си на тържествена церемония

Отличени бяха инициативите на Булстрад ВИГ, Алианц България и Евроинс 

 

На тържествената церемония за връчване на най-престижните годишни награди в застрахователния и пенсионно-осигурителния сектор бяха обявени победителите в в 10-то юбилейно издание на "Застрахователи за обществото" 2024. Така, с поглед към нуждите на обществото, застрахователната гилдия почете професионалния си празник„Деня на застрахователя“. Конкурсът се организира от Асоциацията на българските застрахователи,  Българска Асоциация на Застрахователните Брокери, Асоциацията на застрахователните брокери в България и Обединени Застрахователни Брокери. Победителите се излъчват чрез гласуване от застрахователните дружества и застрахователните брокери - членове на сдруженията.

 

На първо място бе отличена инициативата наЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ ЕАД – „Национална верига турнири по детски волейбол, „Малки великани“. Призът бе връчен от г-н Бойко Атанасов, председател на КФН на г-н Иво Груев, член на УС и изпълнителен директор на ЗЕАД БУЛСТРАД ВИГ, който го прие с думите: „Това отличие е по-различно от тези, които компанията получава на полето на постоянната конкурентната надпревара в застрахователния бранш. За нас то има висока морална и емоционална стойност, защото дълбоко вярваме, че застраховането е не просто бизнес дейност – за нас то и средство, чрез което даваме своя принос за създаване на едно по-устойчиво обществото и по-чиста околна среда. Казано с прости думи: чрез своята дейност ние осъществяваме нашата визия за това как да направим света ни едно по-хубаво място за живот за сегашните и бъдещи поколения!“

ЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ ЕАД е основател и основен спонсор на републиканските, спортни състезания по детски волейбол. Инициативата “Малки великани” работи в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на спорта. Проектът е социално ориентиран и подкрепя равенството между половете и етническата принадлежност. Териториалният обхват на спортните събития е национален. Турнирите се провеждат по региони в големите градове на България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търнов, Разлог. През 2023 г. в нея се включиха 1844 деца, разпределени в 213 отбора от 76 населени места.

  

Второто място бе спечелено от Алианц България за инициативата им „Кръводаряване Алианц & Приятели“. Андрей Александров, Главен оперативен директор на Алианц България, получи отличието от Ивайло Иванов, Министър на труда и социалната политика и сподели с присъстващите:  „Инициативата ни за Кръводаряване стартира спонтанно преди 5 години, в критичен момент на сериозен недостиг на кръв в страната. Колегите приеха инициативата изключително позитивно, тъй като кръводаряването е една от най-чистите форми на дарителство, израз на човечност, който спасява живот безвъзмездно. Щастливи сме, че през последната година успяхме да привлечем за каузата и наши партньори, което допринесе още повече за успеха на инициативата. Ангажираме се, че ще продължим с тази и други подобни кампании, които допринасят за развитието на обществото. Благодаря на целия екип на Алианц България за ангажираността.“

Инициативата „Кръводаряване Алианц & Приятели“ се провежда вече пет поредни години. В рамките й Алианц България организира кампания за кръводаряване в сътрудничество с Центъра за кръводаряване към Военномедицинска академия – София. От началото на редовната годишна кампания до сега са се включили над 600 души – служители в Алианц България, техни близки, посредници и брокери и бизнес партньори.

  

На трето място бе отличена дарителската инициатива на ЗД „Евроинс“ АД за нуждите на фонд „Лечение и рехабилитация на деца“ към Фондация BCause.  Г-н Петър Аврамов, , зам. председател на СД на „ЗД Евроинс” АД и председател на Надзорния съвет на „ЗД ЕИГ Ре” АД, прие наградатаот г-н Румен Спецов, изпълнителен директор на НАП. По повод отличието г-н Аврамов каза: „Изключително горди сме, че усилията, които полагаме за обществото и най-вече за децата на България са видими, и биват оценени. Нашата кауза е да помагаме за здравето, развитието и образованието на българските децата. Считам, че това е най-добрата инвестиция, която можем да направим за бъдещето на България. Мисията на фондация Bcause изцяло кореспондира с нашия фокус и стратегия за устойчиво развитие, а именно да помагаме на българските деца да имат по-добро бъдеще. Тази награда е за целия ни екип и ни дава увереност да продължаваме да правим добро. Тя доказва колко важна е нашата роля като компания, която помага на обществото и най-вече на тези, които имат нужда от подкрепа".

Фонд „Лечение и рехабилитация на деца“ подпомага семейства с деца до 18 години, които страдат от хронични заболявания, заболявания на централна нервна система, ендокринни, генетични, психични и други болести. Средствата от фонда се отпускат за закупуване на лекарства, медицински консумативи и изделия, помощни средства (очила, слухови апарати) и лечебни терапии, за които не се отпускат средства от НЗОК или други програми на Министерство на здравеопазването и Министерство на труда и социалната политика. Средствата за всяко дете се отпускат след решение на комисия, в която влизат представител на НПО организация, лекари и майка на дете със заболяване. До момента с помощта на Фонда са подпомогнати над 650 деца, на които са направени профилактични прегледи, а над 30 деца  са получили редовни терапии и процедури, назначени от специалисти.

  

 

Информация за всички проекти, включили се в десетото издание на конкурса „Застрахователи за обществото 2024", може да намерите на сайта на АБЗ.

Начало