Евроинс: Дарение за програма „Активна семейна подкрепа“ съвместно с фондация „Надежда и домове за децата-клон България“

Евроинс: Цел на програма „Активна семейна подкрепа“ е изцяло премахване на институционална грижа за деца и намиране на дом и семейна грижа за деца останали без родители поради различни причини. С дарените средства бяха подпомогнати 6 семейства с малки деца в риск да бъдат изоставени поради бедност, здравословни проблеми, безработица и лоши битови условия.

Дарените от ЗД „Евроинс“ АД средства за развитие на програма ,„Активна семейна подкрепа“ осигуряват материална и специализирана помощ на семейства, които са в риск да изоставят децата си, както и за реинтеграция на деца, настанени в институции, обратно в техните семейства. Програмата  обхваща дейности като: подобряване условията на живот, консултиране и развиване на родителски умения, семейни и социални взаимоотношения, достъп до здравни услуги, подобряване на физическото и психическо здраве, насочване на родителите към образователни програми, достъп до социално подпомагане, трудова заетост и икономика на домакинството. „Надежда и домове за децата - клон България“ активно участва при намиране на работа, издаване на лични документи, ремонт на жилище и всички дейности, които водят до трайни доходи на родителите и стабилност на нуждаещите се.

С дарените средства през 2024г се подпомагат 6 семейства с малки деца в риск да бъдат изоставени поради бедност, здравословни проблеми, безработица и лоши битови условия.

ВИЖТЕ ВИДЕАТА С ИСТОРИИТЕ НА СЕМЕЙСТВАТА, ПОДПОМОГНАТИ ПО ПРОГРАМАТА „АКТИВНА СЕМЕЙНА ПОДКРЕПА“

Разберете повече за проекта във формуляра на конкурса „Застрахователи а обществото“!

Начало