Евроинс: Дарение на средства на фонд „Лечение и рехабилитация на деца“ към Фондация BCause

Евроинс: „За първа година подкрепяме фонд „Лечение и рехабилитация на деца“, но работим с Фондация BCause от няколко години и подкрепяме различни техни инициативи и програми за подпомагане на деца в нужда. Общо 650 са децата, които преминават профилактични прегледи, а 30 деца получават редовни терапии и процедури, назначени от специалисти.“

ЦЕЛИ

Целта на фонд „Лечение и рехабилитация на деца“ към Фондация BCause е подпомагане на семейства с деца до 18 години, които страдат от хронични заболявания, заболявания на централна нервна система, ендокринни, генетични, психични и други болести.

Целта на фонда е да допълва средствата на родителите и да помага необходимото лечение и редовните медицински процедури да не бъдат прекъсвани.

ДЕЙНОСТИ

Средствата от фонда се отпускат за закупуване на лекарства, медицински консумативи и изделия, помощни средства (очила, слухови апарати) и лечебни терапии в България, за които не се отпускат средства от НЗОК или други програми на Министерство на здравеопазването и Министерство на труда и социалната политика. Средствата за всяко дете се отпускат след решение на комисия, в която влизат представител на НПО организация, лекари и майка на дете със заболяване.

РЕЗУЛТАТИ

Средствата набрани от Фонда са разпределени между пет проекта на НПО организации на територията на цялата страна, които получиха финансиране от Фонд "Лечение и рехабилитация на деца". Финансирането се използва за диагностика и превенция на заболявания сред децата и за улесняване на достъпа до здравни услуги на деца от уязвими групи.

Общо 650 са децата, които преминават профилактични прегледи, а 30 деца получават редовни терапии и процедури, назначени от специалисти.

 

Вижте повече за проекта във формуляра на конкурса „Застрахователи а обществото“!

Начало