Дискусионна среща „Защо застраховането има значение“, организирана от Insurance Europe, събра европейския политически и бизнес елит

Как застрахователната индустрия може да допринесе за създаването на по-устойчива, конкурентоспособна и просперираща Европа – това бе темата на дискусионна среща, организирана от Insurance Europe. Събитието се проведе на 26 септември 2024 г. в Брюксел и събра високопоставени представители на застрахователния сектор и политически лица от цяла Европа. АБЗ бе представена от генералния си секретар Нина Колчакова.

Панелисти в дискусията бяха Фредерик дьо Куртоа, президент на Insurance Europe, Михаела Колер генерален директор на Insurance Europe, евродепутатът Стефани Йон-Куртин, Тилман Людер от Европейската комисия и Фаусто Паренте, изпълнителен директор на Европейския орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA).

В хода на дискусията бяха засегнати редица въпроси, които са от решаващо значение за сектора и за Европа - от създаването на добро регулиране и подкрепа за дългосрочните инвестиции до справянето с промените в климата и преодоляването на пропуските в защитата.

Застрахователите са в добра позиция да подкрепят европейската програма за икономическа и обществена политика и могат да помогнат за справянето с много от основните предизвикателства на нашето време, това бе основното послание на европейската застрахователна индустрия. Секторът осигурява допълнително ниво на защита за европейските граждани и бизнеси, помага на хората да спестяват за пенсиониране и по този начин подпомагат правителствата при финансиране на солидарните пенсионни схеми; допринася за адресиране на климатичните предизвикателства, инвестира в подкрепа на икономическия растеж и устойчивостта.

Препоръките и предложенията на застрахователната индустрия са представени в публикацията #InsuranceMatters  на Insurance Europe.

 

 

Начало