Булстрад Живот: Дни на доброто 2023

Булстрад Живот: В рамките на Дни на доброто 2023, част от международния проект „Social Active Day“ на Виена Иншурънс Груп, организирахме редица инициативи, посветени на нуждаещите се. Над 100 участници от цялата страна подкрепиха 10 социалнозначими каузи.

ЦЕЛИ

Social Active Day е дългосрочната международна кампания на Виена Иншурънс Груп – основния акционер на ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД. Тя насърчава и подкрепя доброволчеството и социалната ангажираност сред служителите в дългосрочен план

Целите на инициативата са:

- Положителен принос за обществото – насърчаване на образованието и здравеопазването, подпомагане на хора и животни в нужда, защита на околната среда.

- Популяризиране на дейността и каузите на различни НПО, образоване на хората по различни наболели социални проблеми.

- Даване на добър пример – насърчаване на социално отговорна дейност сред други компании и организации.

- Предоставяне на служителите възможност да подпомогнат общността, да почувстват удовлетворение от добре свършената работа, да се запознаят с нови хора и дейности, да работят в екип извън пределите на офиса.

ДЕЙНОСТИ

В рамките на Дни на доброто 2023 (под шапката на международния проект на Виена Иншурънс Груп – Social Active Day) компанията организира редица инициативи, посветени на нуждаещите се:

1) Кръводарителската кампания „Дари кръв – спаси живот!“ – кръводаряване в Националния център по трансфузионна хематология.

2) Освежаването на стаите в Детската онкохематология към Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Св.Георги” – боядисване на 11 болнични стаи, две манипулационни и една зала за игри

3) Доброволство едновременно на двете локации на „Сдружение за подкрепа на хора с умствени увреждания”, гр. Варна – 1) изработване на тениски на коледните празници и 2) засаждане на дървета и цветя в двора.

4) Почистване на туристически маршрут на Витоша – събиране на отпадъци по маршрута хижа Алеко – вр. Камен дел.

5) Включване в инициативата „Капачки за бъдеще“ – предаване на пластмасови капачки, събрани от нашите служителите на специалния сборен пункт в гр. София.

6) Изработка на коледни картички и сувенири съвместно с децата и младежите от Дневния център за деца и младежи с увреждания „Свети Врач“, гр. София.

7) „Подари грижа, получи любов“ - облагородяване на приюта за бездомни животни „Приятел завинаги“, гр. Пловдив.

8) Участие в националната кампания Операция „Плюшено мече“ – много служители закупиха и дариха мечтаните подаръци на деца от домове от цялата страна.

9) Помощ в дома за стари хора „Дълголетие”, гр. София, - освежаване на двора, събиране на падналите есенни листа и подготвяне цветята за зимния сезон.

10) Организиране на инициативата „Кулинарни ателиета” към Център за деца от семеен тип, гр. Пловдив - закупуване на хранителни продукти и приготвяне на кулинарни изкушения заедно с 14 деца.

РЕЗУЛТАТИ

10 успешно осъществени каузи в подкрепа на хора в нужда

- 100+ участници от цялата страна (служители и застрахователни консултанти).

- Популяризиране на социалнозначими теми сред обществото, както и на начини, по които всеки може да бъде полезен и да промени света към по-добро.

 

Вижте повече за проекта във формуляра на конкурса „Застрахователи а обществото“!

 

Разгледайте галерията "Дни на доброто 2023"!

 

 

 

 

Начало