Булстрад: Национална верига турнири по детски волейбол, „Малки великани“

Булстрад: „Малки великани“ е национална верига ученически турнири по детски волейбол, стартирала през 2018 г.  Чрез инициативата се стимулира активният и здравословен начин на живот на подрастващите и интересът към спорта. Тя е социално ориентирана и подкрепя равенството между половете и етническата принадлежност. През 2023 г. в нея се включиха 1844 деца, разпределени в 213 отбора от 76 населени места.

ЦЕЛИ

Булстрад е основател и основен спонсор на републиканските, спортни състезания по детски волейбол. Инициативата “Малки великани” работи в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на спорта. Проектът е социално ориентиран и подкрепя равенството между половете и етническата принадлежност. Териториалният обхват на спортните събития е национален. Турнирите се провеждат по региони в големите градове на България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търнов, Разлог.

Ежегодна инициатива на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ ЕАД, която се осъществява чрез турнири в 24 области, както и онлайн с цел разширяване на обхвата, дори и извън територията на страната чрез видео предизвикателство.

ДЕЙНОСТИ

„Малки великани“ се организира съвместно с общините. Инициативата среща подкрепата на кметовете на градовете домакини, които са пряко ангажирани с провеждането на турнирите. За стриктното спазване на правилата по волейбол се грижат сертифицирани съдии от Българска федерация по волейбол. Регионалните управления по образование, към Министерство на образованието и науката припознават и подкрепят инициативата, чрез вътрешна комуникационна кампания. За доброто настроение на участниците и публиката и превръщането на турнирите в празник сe грижат професионален екип на агенция за спортен маркетинг, фотографи, видео оператори и водещи.

През последните годините проектът разширява обхвата си и дава възможност за участие на деца, които нямат възможност да пътуват, както и на тези в чужбина, чрез онлайн предизвикателството - „Най-дълъг волейболен пас“. Всеки отбор под ръководството на преподавателя си, трябва да запише 7-секундно видео и да го изпрати, съгласно регламента.

РЕЗУЛТАТИ

През сезон 2023 година в турнирите участваха над 1844 деца в 213 отбора от 76 населени места в България и Европа. На финала в три поредни дни отборите победители от всяка една от зоните премериха сили в град Разлог. Голямата награда бе връчена на ОУ "Христо Смирненски", София, което беше наградено и с ваучер за спортен лагер. А Предизвикателството постигна онлайн пас с дължина от впечатляващите 33 441 км.

Училищата включили се в инициативата получиха сертификати за участие както и много награди, като: волейболни мрежи, топки, екипи за отбора, тротинетки, Бадминтон, хилки за тенис на маса и много др.

Повече информация за национална верига ученически турнири по детски волейбол "Малки великани" може да намерите на интернет страницата www.malkivelikani.bg, във Фейсбук страницата "Малки великани".

 

Вижте видеото с моменти от състезанията "Малки великани" 2023!

 

Разгледайте презентацията за инициативата „Малки великани“!

 

Вижте повече за инициативата във формуляра на конкурса „Застрахователи а обществото“!

 

Начало