Алианц: Инициатива „Кръводаряване Алианц&Приятели“

Алианц: Неведнъж сме се включвали в тази благородна инициатива. Вярваме, че с всяка дарена капка кръв допринасят за живота и здравето на хора в нужда. От началото на нашата редовна годишна кампания до сега над 600 колеги и партньори са дарили кръв.

ЦЕЛИ

Кръводаряването е една от най-чистите форми на дарителство – акт на автентична социална отговорност, взаимопомощ и грижа за ближния. То е най-висш израз на човечност, защото допринася за спасяване на живот безвъзмездно.

В България се наблюдава хроничен недостиг на кръв и кръвни продукти, като едва 25% от нуждите на страната се покриват от доброволно кръводаряване. Средно около 600 души всеки ден се нуждаят от кръвопреливане. Помощта на всеки един от нас носи безценна полза. С едно кръводаряване могат дa се спасят до три човешки живота.

Ето защо вече шест поредни години Алианц България организира кампания за кръводаряване, чрез която си сътрудничим с Центъра за кръводаряване към Военномедицинска академия – София. Вярваме, че с всяка дарена капка кръв допринасят за живота и здравето на хора в нужда и така утвърждаваме принципите на взаимопомощ и съпричастност, които са неизменна част от корпоративна култура на Алианц.

За да можем да помогнем на повече нуждаещи се, в инициативата се включват освен нашите колеги от Алианц България, също техни близки, посредници и брокери и бизнес партньори. Целта е да привлечем повече съмишленици, защото заедно можем повече.

Нашата мисия - We Secure Your Future

Инициативата е в унисон със стратегическата ни цел – We Secure Your Future. Това е дългосрочен ангажимент да се грижим за бъдещето нe само на нашите клиенти, но и на обществото в цялост.

ДЕЙНОСТИ

В два поредни дни в офиса на Централно управление на Алианц България се разполага мобилен център на ВМА за даряване на кръв.

РЕЗУЛТАТИ

600 Х банка безценна кръв

От началото на нашата редовна годишна кампания до сега над 600 колеги и партньори са дарили кръв. Уравнението означава нов живот и здраве за стотици в нужда!

Доброто е заразително

Отбелязваме растящ интерес към тази инициатива. Какво по-хубаво!? В отговор взехме решение да провеждаме „Кръводаряване Алианц&Приятели“ два пъти годишно – през март и октомври

Рекорд по човечност

По данни кръвния център на ВМА това е рекордно количество кръв, събрана в рамките на 2 дни.

 

Разгледайте презентацията „Кръводаряване Алианц&Приятели“!

 

Вижте повече за проекта във формуляра на конкурса "Застрахователи за обществото"!

Начало