Алианц България: Кръводаряване Алианц&Приятели, съвместно с Военно-медицинска академия

Алианц България за инициативата си: „Вече втора година спасяваме човешки животи, като организираме кампания по кръводаряване съвместно с Кръвния център на Военно-Медицинска Академия. Под мотото „Дари кръв! Спаси живот!“ в рамките на два дни мобилният център посрещна повече от 40 доброволци. Дарената кръв се използва в помощ на пациенти на ВМА, като доброволците прекарали Covid-19 дариха плазма, нужна при лечението на вируса.

Здравната обстановка в страната и ваксинацията допълнително затрудниха набирането на доброволци за кръводаряване. Същевременно необходимостта от кръв за нуждаещите се от кръвопреливане пациенти нараства. В този критичен момент Алианц България отново показа, че е социално отговорна компания.

Участие в инициативата взеха приятели и партньори на Алианц България. Заедно с тях доказахме, че една компания се гради на хората, които работят в нея.“

 

Дейности по проекта:

  • Организиране на мобилен пункт за кръводаряване в сградата на Алианц България.
  • Записване на участници и съставяне на график.
  • В инициативата взеха участие както колеги, така и техни близки, приятели и роднини.
  • Провеждане на комуникационна кампания сред служителите на Алианц България за привличане на доброволци и последващата комуникация за насърчаване на повече служители да се включат в следващото издание на инициативата.

 

Резултати:

Като социално отговорна компания ние показахме, че в името на добрата кауза можем да се обединим и да помогнем  на близо 80 човека да се радват на красивите моменти в живота.

 

Вижте повече за проекта в прикачения документ в pdf формат!

Начало